Veiligheidswaarschuwingen

Veiligheidswaarschuwingen

Op deze pagina vind je een overzicht van belangrijke veiligheidswaarschuwingen die we doorkrijgen van onze producenten.

Terugroepactie voor Liewood bestekset

Publicatiedatum: 22 april 2024

Betreft: Potentieel veiligheidsprobleem met LW14235 RYAN Cutlery set 9-pack en LW14232 ERIN Spoon 6-Pack, geproduceerd door Liewood vanaf 2021.

Het biologisch afbreekbare materiaal dat in deze producten wordt gebruikt, blijkt gevoelig te zijn voor breuk, wat verstikkingsgevaar oplevert voor kinderen. Als je in het bezit bent van één van deze besteksets, vragen wij u deze niet meer te gebruiken of om ze terug te brengen naar uw winkel voor een terugbetaling.

Voor meer info kan je ofwel:

 • contact opnemen met Liewood via e-mail
 • de terugroepactie op de Liewood website raadplegen
 • terecht bij de medewerkers in onze winkels

Terugroepactie voor Thule RideAlong kinderfietsstoel

Publicatiedatum: 15 april 2024

Terugroepactie van de Thule RideAlong kinderfietsstoel (geproduceerd tussen 1 maart 2021 en 31 oktober 2023) vanwege het feit dat het harnaskussen op de fietsstoelen vlamvertragend DecaBDE kan bevatten in een hoeveelheid die de wettelijke limieten overschrijdt.

Je kan bepalen of je fietsstoeltje binnen de terugroepactie valt door te kijken naar het productnummer en de datumcode die zich onder het zitje bevinden.

Meer info op dit instructieformulier of op de Thule website.

Terugroepactie voor Childhome Moses manden

Publicatiedatum: 11 april 2024

Betreft: conformiteitsprobleem op de Childhome Moses mand/wieg

Er bestaat een risico dat de mand kantelt in het geval van zijdelingse druk aan de binnenkant van de mand (baby drukt tegen de zijkant van het wiegje).

Het conformiteitsprobleem is enkel van toepassing op deze oude referenties van de Moses manden. Als je in het bezit bent van één van deze referenties, vragen wij u deze niet meer te gebruiken.

Meer info op de Childhome website of in onze winkels.

Veiligheidswaarschuwing voor Beaba CAMELE'O badstaander

Publicatiedatum: 30/01/2024

Betreft: Beaba referentie 920368 met barcode 3384349203689 - CAMELE'O badstaander Light Mist. Verkocht sinds juli 2020

Beaba heeft onlangs een niet-conformiteit ontdekt die een risico vormt voor de veiligheid van gebruikers van de CAMELE'O badstaander. Wanneer de CAMELE'O luiertafel op de CAMELE'O badstaander is geïnstalleerd, bestaat er een risico op kantelen bij sterke zijdelingse druk op de luiertafel. Dit risico bestaat niet wanneer het CAMELE'O bad op de CAMELE'O badstaander is geïnstalleerd.

Hoewel er tot op heden geen ongevallen zijn gemeld vragen wij om deze badstaander niet meer te gebruiken in combinatie met de CAMELE'O luiertafel totdat Beaba een conformiteitskit ter beschikking heeft (voorzien vanaf 15 februari 2024).

Meer info in onze winkels.

Terugroepactie Quax ULTIMO 3 GREY eetstoel

Betreft: ULTIMO 3 GREY 7630CGHCB01 met PO ID PO320/09-2022

Publicatiedatum: 16/10/23

Naar aanleiding van een nationale controlecampagne betreffende de veiligheid van eetstoelen, willen we u graag informeren over de resultaten van de steekproef bij het product Ultimo 3 Grey ref. 7630CGHCB01 met PO ID PO320/09-2022. Uit deze controle is gebleken dat de stoel over het algemeen positief scoorde, maar er werd een kwestie geïdentificeerd met betrekking tot de beschermkussentjes van de veiligheidsgordel tijdens een migratietest voor chemische stoffen.

Wij willen benadrukken dat deze beschermkussentjes een extra accessoire zijn en geen essentieel onderdeel van de stoel vormen. Ze kunnen eenvoudig worden verwijderd door ze van de gordels af te schuiven. Daarom vragen wij u het volgende:

 1. Controleer of uw stoel het productienummer PO320/09-2022 draagt. Dit PO nummer kan u terugvinden op: de barcodesticker op de doos of op het ID etiket op de onderkant van het eettablet.
 2. Heeft uw stoel een ander PO nummer, dan hoeft u niets te doen.
 3. Heeft uw stoel als PO nummer PO320/09-2022, gelieve dan de beschermkussentjes van de veiligheidsgordels te verwijderen.

Quax biedt nieuwe beschermkussentjes aan op aanvraag, die besteld kunnen worden bij uw verkooppunt met referentienummer S-7630CGHCXX-SFBC-B. Deze nieuwe kussentjes zullen worden geproduceerd bij de eerstvolgende productierun en zullen, van zodra beschikbaar, geleverd worden bij uw verkooppunt. Wij danken u voor uw medewerking en begrip in deze aangelegenheid. Indien u verdere vragen heeft of assistentie nodig heeft, staan wij tot uw beschikking.

Terugroepactie Trixie houten ronde rammelaars

Publicatiedatum: 23/08/2023

Uit veiligheidsredenen roept Trixie de oude versie van de houten ronde rammelaars terug.

Om na te gaan of je een oude versie hebt van deze rammelaar, kan je contact opnemen met het verkooppunt waar je deze rammelaar aankocht of Trixie contacteren via recall@trixie-baby.com.

Het vernieuwde model is aangepast met een extra beveiligingsstokje in de rammelaar en voorkomt dat kralen loskomen bij intensief spelgebruik.

Alle rammelaars van de producties voor deze upgrade dienen vernietigd te worden en te worden vervangen door de nieuwe productie met beveiligingsstokje.

Indien je nog oude modellen in je bezit hebt, kan je deze gratis omruilen met het vernieuwde model in één van onze filialen.

Onze excuses voor het ongemak.

Veiligheidswaarschuwing voor Plan Toys Colored Snap Camera

Publicatiedatum: 20-07-2023

De veiligheidswaarschuwing geldt voor de 5450 (EAN 8854740054500) Colored Snap Camera van PlanToys die is verkocht tussen 1 januari 2020 en 14 juli 2023.

Uit een audit is gebleken dat dit product niet de juiste leeftijdsclassificatie had, waardoor er een veiligheidsprobleem ontstond met de rode halsband dat aan het product is bevestigd. Door het ontbreken van een breekmechanisme in de halsband bestaat er gevaar voor verstikking.

Wij verzoeken u de halsband doormidden te knippen om verstikkingsgevaar uit te sluiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met PlanToys via het contactformulier op de website van PlanToys.

Terugroepactie van Konges Sløjd Nachtlamp/waaklamp

Publicatiedatum: 17/07/2023

 • Night Light Dino ON 460055 of ref. KS4500
 • Night Light Lemon ON 460056 of ref. KS4501

Omdat deze lampjes verleidelijk mooi zijn en eruitzien als speelgoed, bestaat de kans dat kindjes deze in hun mond stoppen, met gevaar voor elektrische schokken.

Veiligheid is een topprioriteit bij Konges Sløjd, daarom nemen we voorzorgsmaatregelen en roepen we de Night Light Dino & Night Light Lemon terug vanwege het gevaar op elektrische schokken.

Konges Sløjd ontwikkelt zijn producten met behulp van een grondig risicobeoordelings- en testprogramma om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan alle wetten en normen voor de markt waartoe ze bestemd zijn. We zijn ons er echter van bewust geworden dat deze nachtlampen niet voldoen aan EN 60598-2-12:2013 clausule 12.7.8 en worden beoordeeld als aantrekkelijk voor kinderen. Omdat ze aantrekkelijk zijn voor het kind, kunnen kinderen ze als speelgoed beschouwen, wat vooral bij kleine kinderen een risico op een elektrische schock kan veroorzaken. Daarom roepen we Night Light Dino & Night Light Lemon terug.

Ben je in het bezit van één van deze nachtlampen? Gebruik deze dan niet meer en breng het lampje binnen in één van onze filialen. Je krijgt het aankoopbedrag terugbetaald.

Onze excuses voor het ongemak.

Vrijwillige vervanging van bepaalde Philips Avent digitale beeldbabyfoons

Publicatiedatum: 12/07/2023

Op 29 juni 2023 kondigde Philips aan dat het vrijwillig stappen ondernam om de Philips Avent digitale videobabyfoons SCD620, SCD625, SCD630, SCD831, SCD833, SCD835, SCD841, SCD843 en SCD845, geproduceerd tussen januari 2016 en januari 2020, te vervangen.

Waarom vervangt Philips deze digitale videobabyfoons? Er bestaat een klein risico dat de batterij in de ouderunit oververhit raakt wanneer deze op een stopcontact wordt aangesloten.

Eigenaren van een getroffen digitale Philips Avent-videobabyfoon moeten stoppen met het gebruik van de monitor en een bezoek brengen aan: www.philips.com/video-babymonitor-replacement

of contact opnemen met:

 • België +3280058350
 • Nederland +31402101221
Bekijk hier een visueel voorbeeld van de betreffende Philips Avent digitale video babyfoons.

Veiligheidswaarschuwing: slaapzakken Nobodinoz model Dreamy, New Dreamy en Cloud, voor leeftijd 0-6 maanden

Publicatiedatum: 07/04/2023

Deze terugroepactie betreft deze referenties verkocht van 01/06/2021 tot en met 01/07/2022.

 • Publicatiedatum retour: 14/06/2022
 • Reden van terugroeping: sluitingslinten in de buurt van de halslijn
 • Mogelijke risico’s: potentieel verstikkingsgevaar

Ben je in het bezit van deze slaapzak? Gebruik deze dan niet meer en breng hem binnen in één van onze filialen. Je krijgt het aankoopbedrag terugbetaald.

Paradisio hecht veel belang aan kwaliteit en veiligheid en doet er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat alleen veilige producten verkocht worden. Onze excuses voor het ongemak.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang als eerste alle nieuwtjes!